• E-mail: customer@glukster.nl

 • 🍀 Lente-uitverkoop: Tot 45% korting✨

 • 🚀 Gratis verzending bij bestellingen vanaf €49.99

Klarna's gegevensbeschermingsinformatie

Het is belangrijk voor ons dat u zich veilig voelt wanneer u met Klarna betaalt of een van onze services gebruikt. Daarom hebben we alle informatie verzameld over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken in deze informatie over gegevensbescherming.

Om de secties die u interesseren gemakkelijk te vinden, hebben we onder een aantal koppen verdeeld. U kunt op de respectieve kop in de onderstaande lijst klikken om rechtstreeks naar een sectie te gaan.

1. Wie is verantwoordelijk voor uw persoonlijke gegevens?

Klarna Bank AB (Publ) dat is geregistreerd bij het registratienummer van de Nederland bedrijven met organisatienummer 556737-0431 en met hoofdkantoor op SVeavägen 46, 111 34 Stockholm ("Klarna", "Wij", "Our" of "Us", is verantwoordelijk voor persoonlijke gegevens in overeenstemming met EU -verordening gegevensbescherming ("GDPR"). Als u vragen heeft over de verwerking van uw persoonlijke gegevens, kunt u contact opnemen met ons gegevensbeschermingsteam dat u bereikt via dataskydd@klarna.se.

2. Uw rechten met betrekking tot uw persoonlijke gegevens

Volgens de Data Protection Act (AVG) hebt u het recht om uw eigen persoonlijke gegevens te beheersen en informatie rechtstreeks van ons te krijgen over hoe wij informatie over u verwerken. Hieronder kunt u over uw rechten lezen. Wil je meer weten of contact met ons opnemen om een ​​van uw rechten te gebruiken? U kunt dit gemakkelijkst doen door een e -mail te sturen naar dataskydd@klarna.se. Als u informatie wilt krijgen over welke persoonlijke gegevens Klarna over u verwerken, een zo -opgeroepen registeruittreksel of informatie krijgen, vul dit formulier in dat u op onze website vindt. Zie contactgegevens voor andere soorten vragen in sectie 12.

Jou rechten

 • Recht om uw informatie te laten verwijderen ("recht om te worden vergeten").

In sommige gevallen hebt u het recht om uw persoonlijke informatie te laten verwijderen. Dit geldt b.v. Dergelijke informatie die niet langer nodig is om te verwerken of te behouden met het doel van de informatie is verzameld, of als u uw toestemming voor een behandeling inneemt. In sommige gevallen heeft Klarna geen gelegenheid om uw persoonlijke gegevens te verwijderen: in dit geval is het omdat de informatie nodig is om te verwerken voor het doel waarvoor ze zijn verzameld, dat Klarna's interesse om de gegevens te blijven verwerken, meer weegt dan uw interesse om ze te verwijderen, of omdat we de wettelijke vereisten hebben om ze te behouden. U kunt meer lezen over de wettelijke vereisten die van toepassing zijn op Klarna over de besparingen van informatie, zelfs als u vraagt ​​om te worden vergeten in secties 4 en 9. De daar beschreven wetten beletten ons dus om onmiddellijk bepaalde informatie te verwijderen. U hebt ook het recht om bezwaar te maken tegen ons met behulp van uw persoonlijke gegevens voor bepaalde doeleinden, zoals direct marketing, waarover u hier meer in de lijst kunt lezen.

Meer informatie over het recht om te worden verwijderd, is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht om geïnformeerd te worden.

U hebt het recht om te worden geïnformeerd over hoe we uw persoonlijke gegevens verwerken. We doen dit via deze informatie over gegevensbescherming, via service -specifieke FAQ en door vragen van u te beantwoorden.

Meer informatie over het recht op informatie is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht op toegang tot uw persoonlijke gegevens ("Register Extract").

U hebt het recht om erachter te komen of Klarna uw persoonlijke gegevens verwerkt en om een ​​kopie van uw persoonlijke gegevens te krijgen, een zo -opgeroepen registeruittreksel. Via het Extract van het register weet u welke informatie we over u hebben en hoe we uw persoonlijke gegevens verwerken.

Meer informatie over het recht op toegang is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht op toegang en verplaatsen uw persoonlijke gegevens naar een andere ontvanger ("datadraagbaarheid").

Dit recht betekent dat u een kopie van de informatie kunt aanvragen die Klarna over u heeft en die we verwerken om een ​​overeenkomst met u te vervullen, of op basis van uw toestemming, in een machine -leesbaar formaat. Dit is zodat u uw persoonlijke informatie naar een andere ontvanger kunt verplaatsen.

Meer informatie over het recht op gegevensportabiliteit is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht op correctie.

U hebt het recht om te vragen dat we onjuiste of onvolledige informatie over u corrigeren en dat wij uw informatie aanvullen.

Meer informatie over het recht op correctie is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht op beperking van de behandeling.

Als u vindt dat de informatie die we over u hebben niet correct is, dat onze behandeling in strijd is met de wet of dat we de informatie niet nodig hebben voor een specifiek doel, hebt u het recht om te vragen dat we onze verwerking van deze informatie beperken. U kunt ook vragen om uw informatie niet te verwerken terwijl we dit controleren, of terwijl we controleren of u het recht hebt om bezwaar te maken tegen een bepaalde behandeling zoals hieronder beschreven.

Meer informatie over het recht op beperking is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonlijke gegevens.

U kunt bezwaar maken tegen onze behandeling die plaatsvindt op basis van legitieme interesse (artikel 6 (1) (f) GDPR) met verwijzing naar uw persoonlijke omstandigheden. U kunt ook altijd bezwaar maken tegen het gebruik van uw persoonlijke gegevens voor direct marketing. Wanneer u ons op de hoogte stelt dat u niet langer direct marketing van ons wilt krijgen, zullen we de marketing uitschakelen en dus stoppen met het sturen van marketing.

Meer informatie over het recht op bezwaar is te vinden op de website van de Privacy Protection Authority.

 • Recht om bezwaar te maken tegen een geautomatiseerde beslissing die u aanzienlijk beïnvloedt.

  U hebt het recht om bezwaar te maken tegen een geautomatiseerde beslissing van Klarna als de beslissing de juridische gevolgen betekent of een beslissing vormt die u aanzienlijk treft. Zie sectie 6 over hoe Klarna geautomatiseerde beslissingen gebruikt.

  Meer informatie over het recht om bezwaar te maken voor geautomatiseerde beslissingen is te vinden op de website van de Privacy Authority.

 • Het recht om toestemming in te trekken.

Zoals beschreven in sectie 5 hieronder, in gevallen waarin we uw persoonlijke gegevens verwerken op basis van uw toestemming of expliciete toestemming, hebt u het recht om uw toestemming op elk gewenst moment in te trekken. Wanneer u uw toestemming inneemt, zullen wij eindigen met de behandeling.

 • Recht om een ​​klacht in te dienen.

Als u klachten hebt over Klarna's verwerking van persoonlijke gegevens, kunt u contact opnemen met de Privacy Protection Authority, de Nederland toezichtsinstantie voor de persoonlijke gegevensverwerking van Klarna. U kunt de privacybeschermingsautoriteit bereiken via de volgende link.

Instellingen in de Klarna -app: in de Klarna -app biedt Klarna de mogelijkheid voor u om uw voorkeuren aan te passen voor bepaalde services, zoals met betrekking tot meldingen of automatisch invullen van uw informatie bij het kopen. We zullen altijd uw keuzes respecteren.

3. Welke soorten persoonlijke gegevens verzamelen we?

In dit gedeelte beschrijven we de soorten persoonlijke gegevens die we verzamelen of maken. In sectie 4 beschrijven we waarvoor we dit soort persoonlijke gegevens gebruiken.

 • Contact- en identificatiegegevens- Naam, geboortedatum, sofinummer, titel, beroep, geslacht, factuur- en leveringsadres, e-mailadres, mobiel nummer, nationaliteit, leeftijd, inkomsteninformatie etc.

 • Informatie over goederen/diensten - Details die van toepassing zijn op de goederen/diensten die u hebt gekocht of besteld. Bijvoorbeeld het type item- of leveringsvolgnummer.

 • Informatie over uw financiën - informatie over bijvoorbeeld uw inkomsten, alle credits, negatieve betalingsgeschiedenis en eerdere kredietgoedkeuringen.

 • Betalingsinformatie- Krediet- en creditcardinformatie (kaartnummer, geldigheid en CVV-code), bankrekeningnummer, banknaam.

 • Informatie over uw gebruik van Klarna's Services - welke of welke services en welke verschillende functies in deze services die u hebt gebruikt en hoe u ze hebt gebruikt. Dit omvat informatie over uitstekende en historische schuld, uw terugbetalingsgeschiedenis en uw persoonlijke voorkeuren.

 • Technische informatie gegenereerd door uw gebruik van de services van Klarna - technische gegevens zoals responstijd voor pagina's, download fouten en datum en tijd bij het gebruik van de service.

 • Informatie over uw contacten met Klarna's klantenservice - opgenomen telefoontjes, chatgesprekken en e -mailcorrespondentie.

 • Uw contacten met de winkels die u winkelt of bezoekt - informatie over hoe u kunt communiceren met winkels, zoals informatie over het ontvangen van goederen en het type winkel waar u aan winkelt.

 • Apparaatinformatie - IP -adres, taalinstellingen, browserinstellingen, tijdzone, besturingssysteem, platform, schermresolutie en vergelijkbare informatie over uw apparaatinstellingen.

 • Informatie van externe sanctielijsten en PEP -lijsten - Sanctielijsten en lijsten van mensen die zo uitmaken van politiek blootgestelde personen ("PEP") bevatten informatie zoals namen, geboortedata, geboorteplaats, beroep of positie, en de reden waarom de persoon staat op elke lijst.

 • Gevoelige persoonlijke gegevens - Gevoelige persoonlijke gegevens zijn informatie die religieuze overtuigingen, politieke of filosofische opvattingen, het lidmaatschap van de vakbond onthult of informatie vormt over gezondheid, seksuele leven of seksuele geaardheid en biometrische gegevens.

 • Servicespecifieke persoonlijke gegevens-binnen het raamwerk van onze Services Klarna-App, Klarnas Savings and Pay Accounts, onze browser-extensie, Auto-Import, Klara's Account Information Service en in geval rapporten gebruiken we aanvullende persoonlijke gegevens die niet onder de typen vallen, hierboven genoemd. De informatie die betrokken is bij per service wordt hier vermeld:

  • De Klarna -app en onze browserverlenging: alle inhoud die u uploadt of post (zoals foto's, bonnen of beoordelingen over producten en verkopers), locatie -informatie, informatie over geolocalisatie, informatie over het gebruik van de browser in de app en de websites u Bezoek wanneer u onze browserverlenging hebt geïnstalleerd;

  • Klarnas spaar- en betalingsrekeningen: informatie over uw transacties en uw deposito's en informatie over waar uw gedeponeerde geld vandaan komt. Klarna zal ook verwerken voor deze service -informatie over derden (zoals begunstigde of betaler);

  • Auto-import: informatie van het verbonden e-mailaccount over uw voltooide aankopen, product-, prijs- en kwantiteitsinformatie, leveringsvolgnummers en informatie over winkels die we doorgeven aan de Klarna-app;

  • Klarna's Account Information Service: informatie van uw andere bankrekeningen en andere soorten rekeningen (zoals kaartaccounts) die u kiest om verbinding te maken met de service en informatie zoals accountnummers, bank, historische transacties van uw verbonden rekeningen en balans en activa;

  • Registratie van evenementen op sociale media: informatie over uw profiel van uw sociale media -account en bedrijfsinformatie zoals de naam, het adres en het type bedrijf van uw werkgever.

  Gedetailleerde informatie over relevante persoonlijke gegevens per service is ook te vinden in de termen die we hier hebben verzameld.

4. Welke persoonlijke gegevens worden gebruikt voor wat en met welke wettelijke basis?

In de onderstaande tabellen kunt u over lezen,

 1. Waar we uw persoonlijke gegevens voor (doel) zullen gebruiken,

 2. Welke soorten persoonlijke gegevens we gebruiken voor elk doel en of we de informatie rechtstreeks van u of van een andere bron hebben ontvangen. Waar we informatie van een andere bron ontvangen, wordt de bron tussen haakjes genoemd,

 3. Welke juridische ondersteuning we hebben in overeenstemming met de huidige wetgeving inzake gegevensbescherming, zoals GDPR, om de informatie over u, onze zo -aangeduurde "juridische basis", en te verwerken

 4. Na hoe lang Klarna stopt met het gebruik van de persoonlijke gegevens voor elk doel.

4.1 Doeleinden waarvoor uw persoonlijke gegevens altijd worden gebruikt. Het maakt niet uit welke service u gebruikt.

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie sectie 3 voor meer informatie over de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Om onze klantrelatie te beheren volgens onze overeenkomsten met u voor elke service die u gebruikt. Dit omvat het maken en verzenden van informatie naar u in elektronisch formaat (geen marketing).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

 • Gevoelige persoonsgegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie paragraaf 3).

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Als de Service gegevens verwerkt die gevoelige persoonsgegevens vormen (bijvoorbeeld van materiaal dat u wilt uploaden), vindt onze verwerking plaats op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (artikel 9, lid 2, onder a) AVG).

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Om klanttevredenheidsonderzoeken en marktonderzoek te kunnen uitvoeren, maar ook om beoordelingen van u te vragen via e-mail, sms, telefoon of via andere communicatiekanalen.

Als u niet wilt dat wij deze verwerking uitvoeren, kunt u ons dit laten weten door contact met ons op te nemen, zie meer over uw rechten in sectie 2. Zie contactgegevens in sectie 12.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben om dit soort onderzoeken te kunnen uitvoeren, dat de betreffende verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk is om het doel te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Zorg voor netwerk- en informatiebeveiliging in de diensten van Klarna.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben bij het kunnen waarborgen van netwerk- en informatiebeveiliging, dat de verwerking noodzakelijk is om het doel te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. Dat wij zorgen voor een goede informatiebeveiliging is ook in uw belang als klant.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Deze verwerking gaat door voor de duur van uw gebruik van een dienst.

Om u als kwetsbare klant te kunnen helpen (d.w.z. als u extra ondersteuning nodig heeft wanneer u contact met ons opneemt vanwege speciale omstandigheden). Dit betekent dat wij u speciale hulpmiddelen kunnen aanbieden, bijvoorbeeld wanneer u contact opneemt met de klantenservice.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Gevoelige persoonsgegevens (in de vorm van gezondheidsgegevens).

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

Op basis van uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a), en artikel 9, lid 2, onder a) AVG).

Wanneer u ons laat weten dat u niet langer een kwetsbare klant bent of door uw toestemming in te trekken. We stoppen deze verwerking ook als en wanneer u ons laat weten dat u niet langer klant van Klarna wilt zijn.

Om risicoanalyses, fraudepreventie en risicomanagement te kunnen uitvoeren.

Wij doen de verwerking om uw identiteit te bevestigen en dat de door u verstrekte gegevens correct zijn, evenals om criminele activiteiten te bestrijden.

De verwerking vormt profilering en geautomatiseerde besluitvorming. We gebruiken hiervoor geautomatiseerde besluitvorming om te bepalen of u een risico op fraude vormt. Meer informatie over profilering en geautomatiseerde beslissingen is te vinden in paragraaf 6.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Gevoelige persoonsgegevens

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst met u aan te gaan en uit te voeren (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Er zijn ook wettelijke vereisten voor ons om de identiteit van onze klanten vast te stellen (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Wet (2017:630) betreffende maatregelen tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme)

 

Gevoelige persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met uw uitdrukkelijke toestemming.

Deze verwerking gaat door gedurende de tijd dat u een van de diensten van Klarna gebruikt.

Als Klarna een risico heeft geïdentificeerd in de manier waarop u Klarna gebruikt, zullen we uw informatie voor dit doel blijven gebruiken en onze risicobeoordeling voortdurend bijwerken als er een risico op fraude bestaat. Deze verwerking gaat door zolang we wettelijk verplicht zijn om uw gegevens op te slaan. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Uw persoonsgegevens anonimiseren om onze diensten en producten te verbeteren en het gedrag van klanten te analyseren.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie paragraaf 3).

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat we een legitiem belang hebben bij het anonimiseren van uw persoonlijke gegevens voor productontwikkelingsdoeleinden en bij het analyseren van klantgedrag om de service en klantervaring te verbeteren. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. Door informatie over u te anonimiseren, zorgen we er ook voor dat we persoonsgegevens zo min mogelijk gebruiken.

 

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Gebeurt gedurende de tijd dat Klarna de gegevens in haar systemen moet bewaren, bijvoorbeeld om de overeenkomst met u na te komen of om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Om data-analyses uit te voeren voor productontwikkeling en testen om onze risico- en kredietmodellen te verbeteren en voor het ontwerp van onze diensten (indien mogelijk anonimiseren we eerst de gegevens, wat betekent dat er dan geen verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie paragraaf 3).

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat we een legitiem belang hebben bij het uitvoeren van data-analyse voor productontwikkeling en producttesten. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. Onze klanten profiteren ook van de behandeling omdat het ons helpt nauwkeurige en duurzame diensten te leveren

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Treedt op gedurende de tijd dat Klarna de gegevens nog steeds in haar systemen moet bewaren, bijvoorbeeld om de overeenkomst met u na te komen of om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Statistieken en rapporten produceren om economische analyses of analyses te maken van betalingstrends of betalingsvolumes in bepaalde regio's of industrieën (indien mogelijk anonimiseren we eerst de gegevens, wat betekent dat er vervolgens geen verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie paragraaf 3).

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben bij het produceren van statistieken en rapporten voor dit doel. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Gebeurt gedurende de tijd dat Klarna de gegevens nog steeds in haar systemen moet bewaren, bijvoorbeeld om de overeenkomst met u na te komen of te voldoen aan de toepasselijke wetgeving. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Controleer en verifieer dat je bent wie je zegt dat je bent.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Zolang u een van klarna's diensten gebruikt.

Het delen van uw persoonlijke gegevens met de categorieën ontvangers die worden beschreven in sectie 7.1 (leveranciers en onderaannemers, bedrijven binnen de Klarna Group, personen met volmacht over uw financiële zaken, autoriteiten en kopers van vorderingen, operaties of activa).

Verschilt per ontvanger (zie rubriek 7.1).

Vindt plaats gedurende de tijd dat Klarna de gegevens in haar systemen heeft, bijvoorbeeld om de overeenkomst met u na te komen of om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Beslis welke marketing we u zullen bieden.

Als u niet wilt dat wij deze verwerking van uw gegevens uitvoeren, kunt u ons dit laten weten door contact met ons op te nemen. We zullen dan stoppen met het gebruik van uw gegevens voor marketingdoeleinden. Contactgegevens vindt u in sectie 12.

De verwerking kan profilering vormen. Meer informatie over profilering is te vinden in hoofdstuk 6.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie paragraaf 3).

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat we een legitiem belang hebben om te beslissen welke marketing we u moeten bieden. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. We hebben er ook rekening mee gehouden dat marketing wordt genoemd als een voorbeeld van legitiem belang in GDPR.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt, of als u ons laat weten dat u niet geïnteresseerd bent in deze verwerking.

Als u hiermee akkoord gaat, u informatie te verstrekken over onze producten en diensten en onze aanbiedingen in samenwerking met onze partners.

 

Als u geen reclame van ons wilt ontvangen, kunt u te allen tijde bezwaar maken.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

   

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

De verwerking is gebaseerd op uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) AVG).

Wanneer u zich afmeldt of ons laat weten dat u niet wilt dat uw gegevens voor dit doel worden verwerkt.

U marketing en aanbiedingen te bieden over andere producten en diensten die wij aanbieden, die vergelijkbaar zijn met de producten en diensten die u al gebruikt en die deel uitmaken van het winkelplatform van Klarna.

Als u geen marketing van ons wilt ontvangen, kunt u ons dit laten weten door contact met ons op te nemen. We zullen dan stoppen met het verwerken van uw persoonlijke gegevens om u marketing te sturen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat we een legitiem belang hebben bij het leveren van marketing en aanbiedingen aan u over onze diensten. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. We hebben er ook rekening mee gehouden dat marketing wordt genoemd als een voorbeeld van legitiem belang in GDPR.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt, of als u ons laat weten dat u niet geïnteresseerd bent in deze verwerking.

Bescherm Klarna tegen juridische claims en profiteer van de wettelijke rechten van Klarna.

In verband met een geschil kan Klarna ook andere soorten persoonlijke gegevens met betrekking tot u verzamelen als we deze nodig hebben om onze rechten uit te oefenen.

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben om ons te kunnen beschermen tegen juridische claims. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Gebeurt gedurende de tijd dat Klarna de gegevens in haar systemen moet bewaren, bijvoorbeeld om de overeenkomst met u na te komen of om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

4.2 DOELEINDEN WAARVOOR UW PERSOONSGEGEVENS WORDEN GEBRUIKT WANNEER U EEN VAN DE BETAALMETHODEN VAN KLARNA GEBRUIKT, KLARNA IN EEN WINKEL, OF ERVOOR KIEST OM MET EEN BANKPAS OF CREDITCARD TE BETALEN BIJ KLARNA'S KASSA IN EEN WINKEL.

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie sectie 3 voor meer informatie over de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Overdracht van de betalingsvraag van de winkel voor uw aankoop aan Klarna (zogenaamde factoring).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat wij (en de winkel) een gerechtvaardigd belang hebben bij het verkopen en kopen van uw openstaande schuld. Wij zorgen ervoor dat de verwerking noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

 

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de aankoop plaatsvindt.

Het delen van uw persoonsgegevens met de categorieën ontvangers die worden beschreven in paragraaf 7.2 (winkels, betalingsdienstaanbieders en financiële instellingen, fraudepreventiebureaus en bedrijven voor het opzoeken van identiteiten, evenals Google).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

Verschilt per ontvanger (zie rubriek 7.2).

In de eerste plaats wanneer de aankoop plaatsvindt, maar gebeurt gedurende de tijd dat Klarna de gegevens in zijn systemen heeft, dat wil zeggen totdat de informatie wordt verwijderd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Wanneer u winkelt in een winkel die Klarna als betaalmethode aanbiedt of klarna's kassa heeft, zullen we onderzoeken in welke volgorde verschillende betaalmethoden aan u moeten worden gepresenteerd bij de kassa in de winkel. Deze verwerking heeft geen invloed op welke betaalmethoden van Klarna voor u beschikbaar zijn.

Als u niet wilt dat wij deze verwerking van uw gegevens uitvoeren, kunt u ons dit laten weten door contact met ons op te nemen. Contactgegevens vindt u in sectie 12.

Deze verwerking vormt profilering. Meer informatie over profilering is te vinden in hoofdstuk 6.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

Als u de dienst "Shopping Service" hebt geaccepteerd en gebruikt, zoals in meer detail beschreven in de algemene voorwaarden van de service die u hier kunt vinden, dan is de wettelijke basis voor de verwerking de uitvoering van een contract (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Als alternatief, als u het contract voor de "Shopping Service" niet bent aangegaan, is de verwerking in plaats daarvan gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben bij het onderzoeken van de volgorde waarin verschillende betaalmethoden aan u moeten worden gepresenteerd bij het afrekenen in de winkel. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de betaalmethoden worden weergegeven bij het afrekenen.

Voorkomen dat klarna's activiteiten worden gebruikt voor het witwassen van geld of terrorismefinanciering door transacties te monitoren en te beoordelen Klarna voert ook doorlopende risicobeoordelingen uit en creëert risicomodellen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan.

 

Deze verwerking vormt profilering en geautomatiseerde besluitvorming. Meer informatie over profilering en geautomatiseerde beslissingen is te vinden in paragraaf 6.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten.

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Informatie van externe sanctielijsten en PEP-lijsten. (Sancties en PEP-lijsten)

 • Gevoelige persoonsgegevens (in de vorm van gegevens over politieke opvattingen, religieuze overtuigingen en/of gezondheidsgegevens),

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Wet (2017:630) betreffende maatregelen tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme)

Voor gevoelige persoonsgegevens is de basis dat de verwerking noodzakelijk is om redenen van algemeen belang (artikel 9, lid 2, onder g) AVG).

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Voer fraudecontroles uit voordat een aankoop wordt verleend.

Deze verwerking omvat profilering en een zogenaamde geautomatiseerde beslissing. We gebruiken de geautomatiseerde beslissing om te bepalen of uw aankoop een frauderisico vormt. Meer informatie over profilering en geautomatiseerde beslissingen is te vinden in paragraaf 6.

Zie ook paragraaf 7.2.3 over ons gebruik van fraudepreventiebureaus waarmee uw informatie kan worden gedeeld, evenals onze wettelijke basis voor dat delen.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

Klarna ontvangt ook informatie van de fraudepreventiebureaus als uw informatie wijst op fraudepogingen.

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Zodra de fraudecontrole is uitgevoerd.

Stel boekhouding en boekhouding samen in overeenstemming met de boekhoudwetgeving en onderhoud deze in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Boekhoudwet (1999:1078))

Tijdens de samenstelling van de rekeningen en 7 jaar na het einde van het jaar waarin de gegevens werden geregistreerd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Het uitvoeren van berekeningen in overeenstemming met de regels inzake kapitaaltoereikendheidsverplichtingen.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Verordening kapitaalvereisten 575/2013 en richtlijn kapitaalvereisten 2013/36)

7 jaar na het einde van het jaar waarin de gegevens zijn vastgelegd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

4.3 DOELEINDEN WAARVOOR UW PERSOONSGEGEVENS WORDEN GEBRUIKT WANNEER U EEN VAN DE BETAALMETHODEN VAN KLARNA GEBRUIKT WAARBIJ KREDIET WORDT VERSTREKT OF WANNEER U DE KLARNA-KAART OF DE WEGWERPKAART GEBRUIKT.

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie sectie 3 voor meer informatie over de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Overdracht van de betalingsvraag van de winkel voor uw aankoop aan Klarna (zogenaamde factoring).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat wij (en de winkel) een gerechtvaardigd belang hebben bij het verkopen en kopen van uw openstaande schuld. Wij zorgen ervoor dat de verwerking noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

 

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de aankoop plaatsvindt.

Het delen van uw persoonsgegevens met de categorieën ontvangers die worden beschreven in paragraaf 7.2 (winkels, betalingsdienstaanbieders en financiële instellingen, fraudepreventiebureaus en bedrijven voor het opzoeken van identiteiten, evenals Google).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

Verschilt per ontvanger (zie rubriek 7.2).

In de eerste plaats wanneer de aankoop plaatsvindt, maar gebeurt gedurende de tijd dat Klarna de gegevens in zijn systemen heeft, dat wil zeggen totdat de informatie wordt verwijderd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Wanneer u winkelt in een winkel die Klarna als betaalmethode aanbiedt of klarna's kassa heeft, zullen we onderzoeken in welke volgorde verschillende betaalmethoden aan u moeten worden gepresenteerd bij de kassa in de winkel. Deze verwerking heeft geen invloed op welke betaalmethoden van Klarna voor u beschikbaar zijn.

 

Als u niet wilt dat wij deze verwerking van uw gegevens uitvoeren, kunt u ons dit laten weten door contact met ons op te nemen. Contactgegevens vindt u in sectie 12.

 

Deze verwerking vormt profilering. Meer informatie over profilering is te vinden in hoofdstuk 6.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

Als u de dienst "Shopping Service" hebt geaccepteerd en gebruikt, zoals in meer detail beschreven in de algemene voorwaarden van de service die u hier kunt vinden, dan is de wettelijke basis voor de verwerking de uitvoering van een contract (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

 

Als alternatief, als u het contract voor de "Shopping Service" niet bent aangegaan, is de verwerking in plaats daarvan gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben bij het onderzoeken van de volgorde waarin verschillende betaalmethoden aan u moeten worden gepresenteerd bij het afrekenen in de winkel. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel van de verwerking te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

 

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de betaalmethoden worden weergegeven bij het afrekenen.

Voorkomen dat klarna's activiteiten worden gebruikt voor het witwassen van geld of terrorismefinanciering door transacties te monitoren en te beoordelen Klarna voert ook doorlopende risicobeoordelingen uit en creëert risicomodellen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan.

 

Deze verwerking vormt profilering en geautomatiseerde besluitvorming. Meer informatie over profilering en geautomatiseerde beslissingen is te vinden in paragraaf 6.

 

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten.

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Informatie van externe sanctielijsten en PEP-lijsten. (Sancties en PEP-lijsten)

 • Gevoelige persoonsgegevens (in de vorm van gegevens over politieke opvattingen, religieuze overtuigingen en/of gezondheidsgegevens),

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Wet (2017:630) betreffende maatregelen tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme)

 

Voor gevoelige persoonsgegevens is de basis dat de verwerking noodzakelijk is om redenen van algemeen belang (artikel 9, lid 2, onder g) AVG).

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Voer fraudecontroles uit voordat een aankoop wordt verleend.

 

Deze verwerking omvat profilering en een zogenaamde geautomatiseerde beslissing. We gebruiken de geautomatiseerde beslissing om te bepalen of uw aankoop een frauderisico vormt. Meer informatie over profilering en geautomatiseerde beslissingen is te vinden in paragraaf 6.

 

Zie ook paragraaf 7.2.3 over ons gebruik van fraudepreventiebureaus waarmee uw informatie kan worden gedeeld, evenals onze wettelijke basis voor dat delen.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 

Klarna ontvangt ook informatie van de fraudepreventiebureaus als uw informatie wijst op fraudepogingen.

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Zodra de fraudecontrole is uitgevoerd.

Stel boekhouding en boekhouding samen in overeenstemming met de boekhoudwetgeving en onderhoud deze in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

   

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Boekhoudwet (1999:1078)))

Tijdens de samenstelling van de rekeningen en 7 jaar na het einde van het jaar waarin de gegevens werden geregistreerd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Het uitvoeren van berekeningen in overeenstemming met de regels inzake kapitaaltoereikendheidsverplichtingen.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Verordening kapitaalvereisten 575/2013 en richtlijn kapitaalvereisten 2013/36)

7 jaar na het einde van het jaar waarin de gegevens zijn vastgelegd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

4.4 GEBRUIK VAN UW PERSOONSGEGEVENS (EN DIE VAN DERDEN) BIJ HET GEBRUIK VAN KLARNA-REKENINGEN (SPAAR- EN BETAALREKENINGEN).

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie hoofdstuk 3 over de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Geef klarna's spaar- en betaalrekeningen op.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Gevoelige persoonsgegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG). De servicevoorwaarden vindt u hier.

 

Informatie over derden (zoals begunstigden of betalers) is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f), AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat wij en u (evenals de begunstigde/betaler) een legitiem belang hebben dat deze informatie wordt verwerkt om de relevante transacties uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken.

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Delen van uw persoonsgegevens met de categorieën ontvangers beschreven in paragraaf 7.4 (kredietinstellingen en andere financiële instellingen).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Gevoelige persoonsgegevens.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst voor de dienst met u te kunnen uitvoeren (artikel 6, lid 1, onder b) AVG). U kunt de servicevoorwaarden hier vinden.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Voorkomen dat de activiteiten van Klarna worden gebruikt voor het witwassen van geld of terrorismefinanciering, door transacties te monitoren en te beoordelen, risicobeoordelingen uit te voeren en risicomodellen te maken.

 

Deze verwerking vormt profilering en beslissingen als u een witwasrisico met zich meebrengt, vormen zogenaamde geautomatiseerde beslissingen. Meer informatie over profilering en geautomatiseerde beslissingen is te vinden in paragraaf 6.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Informatie van externe sanctielijsten en PEP-lijsten. (Sancties en PEP-lijsten)

 • Gevoelige persoonsgegevens (in de vorm van gegevens over politieke opvattingen, religieuze overtuigingen en/of gezondheidsgegevens in de PEP-lijsten).

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Wet (2017:630) betreffende maatregelen tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme)

Voor gevoelige persoonsgegevens is de basis dat de verwerking noodzakelijk is om redenen van algemeen belang (artikel 9, lid 2, onder g) AVG).

Tot vijf jaar na de beëindiging van het contract of na de beëindiging van de klantrelatie (in gevallen waarin wetshandhavingsinstanties daarom verzoeken, tot tien jaar). Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Boekhouding en boekhouding in overeenstemming met de boekhoudwetgeving.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c) AVG). (Boekhoudwet (1999:1078))

7 jaar na het einde van het jaar waarin de gegevens voor het eerst werden geregistreerd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Het uitvoeren van berekeningen in overeenstemming met de regels inzake kapitaaltoereikendheidsverplichtingen.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Betalningsinformatie.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over uw financiën. (Klarna en kredietbureaus)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de spaar- en betaalrekeningen van Klarna).

Voldoen aan de wet (artikel 6, lid 1, onder c), AVG) (Capital Requirements Regulation 575/2013 en Capital Requirements Directive 2013/36)

7 jaar na het einde van het jaar waarin de gegevens zijn vastgelegd. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

4.5 GEBRUIK VAN UW PERSOONSGEGEVENS WANNEER U DE BOODSCHAPPENDIENST VAN KLARNA GEBRUIKT.

Wanneer u de Winkelservice van Klarna gebruikt, verwerkt Klarna uw persoonsgegevens voor de doeleinden die in de onderstaande tabel worden beschreven. De algemene voorwaarden van de winkelservice en een beschrijving van de functies die zijn opgenomen in de winkelservice vindt u hier.

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie hoofdstuk 3 over de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Om de Klarna Shopping Service en de functies die in de service zijn inbegrepen te leveren.


De service omvat het profileren van u om de inhoud in de Klarna-app en in de kassa van Klarna aan te passen.

 • Alle soorten genoemd in sectie 3, waaronder;

 • Servicespecifieke taken (zie paragraaf 3)

 • Gevoelige persoonsgegevens

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (voorwaarden van de Shopping Service) met u te kunnen nakomen (artikel 6(1)(b) AVG).

Als de Winkeldienst ook gegevens verwerkt die gevoelige persoonsgegevens vormen (als u dit soort gegevens hebt geüpload, bijvoorbeeld via ontvangstbewijzen voor bepaalde aankopen/lidmaatschappen, via beoordelingen van producten en verkopers of als u ons anderszins toegang hebt gegeven tot deze gegevens), vindt onze verwerking plaats op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (artikel 9, lid 2, onder a) AVG). Meer informatie over dit soort persoonsgegevens vindt u in paragraaf 3.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

U kunt ervoor kiezen om uw locatie- en geolocatiegegevens met ons te delen. We gebruiken deze informatie om winkels bij u in de buurt te vinden.

U kunt het delen van locaties en geolocatie op uw apparaat op elk gewenst moment uitschakelen.

Van u:

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3, Locatiegegevens en geolocatiegegevens).

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (Voorwaarden voor winkeldiensten) met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Wanneer de functie wordt afgesloten. Klarna slaat uw locatie- en geolocatiegegevens niet op nadat we u de winkels bij u in de buurt hebben laten zien.

Om via de Klarna-app een browser te bieden waarmee u bijvoorbeeld de websites van winkels kunt bezoeken. Klarna verzamelt informatie over hoe u uw browser gebruikt om de inhoud van de Klarna-app aan te passen.

Van u:

 • Gevoelige persoonsgegevens.

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de Klarna-app en onze browserextensie).

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (algemene voorwaarden voor Shopping Service) met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

 

Als de dienst gegevens verwerkt die gevoelige persoonsgegevens vormen (bijvoorbeeld van pagina's die u bezoekt), vindt onze verwerking plaats op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (artikel 9, lid 2, onder a) AVG). Deze gevoelige gegevens worden echter niet gebruikt voor enig ander doel dan om u de betreffende website in uw browser te tonen.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Het delen van uw persoonlijke gegevens met de categorieën ontvangers die worden beschreven in sectie 7.5 (gelieerde netwerken, Google, partners in het kader van Klarna's accountinformatieservice en het aanbiedings- en voordeelprogramma, evenals logistieke en transportbedrijven, analysetools voor de installatie van de Klarna-app en advertentieservices).

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Gevoelige persoonlijke gegevens (als u ons toegang tot dergelijke gegevens hebt geüpload of anderszins hebt gegeven).

 

Uit andere bronnen:

 • Informatie over goederen/diensten. (De Winkel)

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de Klarna-app en onze browserextensie).

Verschilt per ontvanger (zie rubriek 7.5).

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

U kunt advertenties van Klarna zien wanneer u zich op andere websites en apps bevindt, zoals op sociale media. We beheren dit via een verscheidenheid aan digitale marketingnetwerken en met behulp van een verscheidenheid aan marketingtechnieken. De advertenties die u ziet, zijn gebaseerd op informatie die we over u hebben, zoals uw apparaat-ID of van uw eerdere gebruik van de diensten van Klarna of advertenties op onze websites waarop u eerder hebt geklikt. Uw gegevens worden gebruikt om te bepalen welke advertenties voor u het meest relevant zijn.

Deze verwerking kan bestaan uit profilering die tot doel heeft de inhoud van de service aan te passen op basis van wat wij denken dat u mogelijk interesseert. U kunt meer lezen over profilering in sectie 6.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Informatie over het apparaat. (Klarna)

Afhankelijk van de advertentienetwerken en -technologieën die worden gebruikt voor de specifieke advertenties die u ziet, is dit gebaseerd op het feit of u al dan niet uw toestemming hebt gegeven (overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder a) AVG) of dat we een legitiem belang hebben om dit te doen op basis van het nastreven van legitieme belangen (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Bij het afwegen van belangen heeft Klarna vastgesteld dat wij en u een legitiem belang hebben om in kaart te brengen welk type advertenties we u moeten bieden. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om aan dat belang te voldoen, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht dat uw gegevens niet voor dit doel worden verwerkt.

Hetzij wanneer u ons laat weten dat u uw toestemming wilt intrekken of wanneer het contract tussen u en Klarna afloopt.

We zullen deze verwerking ook staken als en wanneer u ons laat weten dat u niet langer klant van Klarna wilt zijn.

4.6 AANVULLENDE DIENSTEN WAARTOE U TOEGANG HEBT, BIJVOORBEELD VIA DE KLARNA-APP OF VIA DE BROWSEREXTENSIE VAN KLARNA.

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie hoofdstuk 3 voor de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Als u uw e-mailaccount hebt gekoppeld aan de automatische importservice van Klarna, maakt Klarna regelmatig verbinding met uw e-mailaccount(s) om informatie te verzamelen over uw gedane aankopen.

U kunt deze service op elk gewenst moment beëindigen en zo de toegang van Klarna tot uw e-mailaccount verwijderen.

Uit andere bronnen:

 • Gevoelige persoonsgegevens. (E-mailprovider)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 over automatisch importeren). (E-mailprovider)

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (servicevoorwaarden) met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Als de dienst gegevens verwerkt die zogenaamde gevoelige persoonsgegevens vormen (in e-mails die wij verwerken), vindt onze verwerking plaats op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (artikel 9, lid 2, onder a) AVG). Zie voor meer informatie zoals beschreven in rubriek 3.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Als u ervoor hebt gekozen om uw bankrekeningen te koppelen aan de Klarna-accountinformatieservice, zal Klarna u visualiseren en u hulpmiddelen geven om uw financiën te beheren, met behulp van aanbiedingen die zijn afgestemd op uw specifieke situatie.

Deze verwerking vormt profilering om de inhoud van de service aan te passen aan wat wij denken dat u zal interesseren. U kunt meer lezen over profilering in sectie 6.

Als u ervoor kiest om te profiteren van aanbiedingen en voordelen die Klarna levert in het kader van deze service, zullen we uw persoonlijke gegevens delen met de partner die deze levert (zie paragraaf 7.5.3).

Uit andere bronnen:

 • Gevoelige persoonsgegevens. (Uw verbonden account)

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot klarna's accountinformatieservice). (Uw verbonden account)

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (servicevoorwaarden) met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Als de Service gegevens verwerkt die gevoelige persoonsgegevens vormen (van uw transacties), vindt onze verwerking plaats op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (artikel 9, lid 2, onder a) AVG). Zie rubriek 3 voor meer informatie.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

Als u onze browserextensie gebruikt, verwerkt Klarna uw persoonlijke gegevens om onze browserextensie te verstrekken, waaronder het verwerken van informatie over welke internetpagina's / internetdomeinen u bezoekt:

Klarna verwerkt informatie over de winkels waarvan u de websites bezoekt om aanbiedingen te identificeren, terugbetalingen aan te bieden en u aangepaste aanbiedingen te bieden in de browserextensie van Klarna en in de Klarna-app. De verwerking van uw persoonsgegevens vindt ook plaats om eenmalige kaarten rechtstreeks in onze browserextensie aan te maken waar dit deel van de dienst wordt aangeboden.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Informatie over goederen/diensten.

 • Betalningsinformatie.

 • Uw contacten met de winkels waar u winkelt of bezoekt.

 • Gevoelige persoonsgegevens.

 • Servicespecifieke persoonsgegevens (zie sectie 3 met betrekking tot de Klarna-app en onze browserextensie)

Uit andere bronnen:

 • Informatie over het apparaat. (Uw apparaat)

 • Informatie over uw gebruik van klarna's diensten. (Klarna)

 • Technische informatie die wordt gegenereerd door uw gebruik van de diensten van Klarna. (Klarna)

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (servicevoorwaarden) met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Als de Service gegevens verwerkt die gevoelige persoonsgegevens vormen (van uw transacties), vindt onze verwerking plaats op basis van uw uitdrukkelijke toestemming (artikel 9, lid 2, onder a) AVG). Zie rubriek 3 voor meer informatie.

Wanneer de overeenkomst tussen u en Klarna eindigt.

 

Als u verbinding maakt met uw Klarna-identificatie om een nieuw account aan te maken of verbinding maakt met een bestaand account om eenvoudig in te loggen op het platform van een verkoper, deelt Klarna uw persoonlijke gegevens met de verkoper waarmee u hebt besloten verbinding te maken.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

   

Uit andere bronnen:

Contact- en identificatiegegevens (Klarna).

Op basis van uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) AVG)

Wanneer u ons laat weten dat u uw toestemming wilt intrekken.

We zullen deze verwerking ook staken als en wanneer u ons laat weten dat u niet langer klant van Klarna wilt zijn.

4.7 AANBIEDINGEN EN UITNODIGINGEN VOOR EVENEMENTEN DIE OP SOCIALE MEDIA WORDEN GEPLAATST, EVENALS WANNEER U CONTACT MET ONS OPNEEMT VIA SOCIALE MEDIA

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom.

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie hoofdstuk 3 voor de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR.

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Als u zich registreert voor een evenement dat op sociale media wordt geplaatst, verwerken wij uw persoonsgegevens om de gevraagde dienst te leveren.

U kunt zich hiervoor altijd afmelden door contact met ons op te nemen. Zie de contactgegevens in sectie 12 hieronder.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Servicespecifieke informatie (zie sectie 3 met betrekking tot evenementregistratie op sociale media).

De verwerking is noodzakelijk voor Klarna om de overeenkomst (met betrekking tot deelname aan het evenement) met u te kunnen nakomen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Wilt u meer informatie over hoe de beoordeling tot stand is gekomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie contactgegevens in sectie 12.

Wanneer het evenement is voltooid

4.8 DE VERWERKING VAN KLARNA WANNEER U CONTACT OPNEEMT MET DE KLANTENSERVICE.

Het doel van de verwerking - wat we doen en waarom

Soorten persoonsgegevens die voor het doel worden gebruikt en waar deze vandaan komen (bron). Zie hoofdstuk 3 voor de verschillende soorten informatie.

Wettelijke basis voor verwerking volgens GDPR

Wanneer het doel van het gebruik van de gegevens ophoudt. Zie sectie 9 voor wanneer Klarna de gegevens verwijdert.

Om de zaken af te handelen die door de klantenservice van Klarna worden ontvangen.

Dit omvat het opslaan van verschillende vormen van schriftelijke gesprekken om problemen van klanten te documenteren, maar ook voor beveiligingsdoeleinden en om fraude te bestrijden.

Van u:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna. (Klarna)

Uitvoering van de overeenkomst (artikel 6, lid 1, onder b), AVG).

 

Tot tien jaar wegens verjaring. Meer informatie over onze wettelijke verplichtingen en rechten om informatie te bewaren is te vinden in sectie 9.

Kwaliteit en verbetering doel (om een goede klantenservice te garanderen). We kunnen telefoongesprekken en schermdelingssessies tussen u en onze werknemers opnemen voor kwaliteitsdoeleinden om u betere producten en diensten te leveren.

Van u:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna. (Klarna)

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat we een legitiem belang hebben bij het verbeteren van onze diensten, interne training en kwaliteitsbeoordeling, evenals bij het documenteren van de communicatie met de klantenservice van Klarna. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U als klant heeft er ook belang bij dat uw contact met Klarna wordt beoordeeld op kwaliteit.

Als u meer informatie wilt over hoe de beoordeling is uitgevoerd, kunt u altijd contact met ons opnemen, zie contactgegevens in sectie 12.

90 dagen vanaf het moment dat de opname is gemaakt voor kwaliteits- en verbeteringsdoeleinden en 30 dagen voor schermdelingssessies voor kwaliteitsdoeleinden.

Documenteer wat er is gecommuniceerd tussen u en onze klantenservice (om ervoor te zorgen dat we hebben gedocumenteerd wat is overeengekomen of besproken). We gebruiken opgenomen telefoongesprekken tussen u en onze medewerkers en de notities van onze medewerkers om te documenteren wat er is gecommuniceerd.

Van u:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna.

   

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna.

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna geoordeeld dat we een legitiem belang hebben bij het documenteren van de communicatie met de klantenservice van Klarna. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om het doel te bereiken en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U als klant heeft er ook belang bij dat uw contact met Klarna wordt beoordeeld op kwaliteit.

 

Als u meer informatie wilt over hoe de beoordeling is uitgevoerd, kunt u altijd contact met ons opnemen, zie contactgegevens in sectie 12

90 dagen vanaf het moment dat de opname werd gemaakt.

Als u contact met ons opneemt via sociale media zoals Facebook of Twitter, worden uw persoonlijke gegevens ook verzameld en verwerkt door deze bedrijven, in overeenstemming met hun informatie over gegevensbescherming. Dit geldt ook voor de reactie die u van ons ontvangt. Klarna verwerkt deze informatie om uw vragen te beantwoorden.

Van u:

 • Contact- en identificatiegegevens.

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna.

Uit andere bronnen:

 • Informatie over uw contacten met de klantenservice van Klarna. (Klarna)

Uitvoering van de overeenkomst (artikel 6, lid 1, onder b), AVG).

Zodra we je vraag hebben beantwoord.


5. Hoe trekt u uw toestemming in?

In gevallen waarin Klarna uw persoonlijke gegevens gebruikt op basis van uw toestemming, kunt u deze toestemming op elk gewenst moment intrekken. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar dataskydd@klarna.se of via de contactgegevens in sectie 12.

U kunt ook zelf geüploade informatie uit de Klarna-app verwijderen of de huidige service beëindigen waar de persoonlijke gegevens worden verwerkt. Wij zullen de gegevens dan verwijderen. Als u uw toestemming intrekt of de geüploade informatie verwijdert, kan dit betekenen dat de service niet langer kan worden gebruikt in gevallen waarin klarna's verwerking van persoonlijke gegevens plaatsvindt op basis van uw toestemming.

Ten slotte hebt u, zoals beschreven in sectie 2, het recht om bezwaar te maken tegen bepaald gebruik van uw persoonlijke gegevens (u kunt bijvoorbeeld marketing uitschakelen). U hebt ook het recht om bepaalde gegevens te laten verwijderen, wat ook wordt beschreven in sectie 2.

6. Klarna's profilering en geautomatiseerde beslissingen die u aanzienlijk beïnvloeden.

6.1 KLARNA'S PROFILERING VAN U ALS KLANT.

Klarna voert profilering uit van u als klant. "Profilering" betekent de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens om bepaalde persoonlijke kenmerken van u te beoordelen, bijvoorbeeld om uw persoonlijke voorkeuren te analyseren of te voorspellen, zoals aankoopinteresses. Tegelijkertijd vergelijken we uw informatie met wat onze andere klanten, met een vergelijkbaar gebruik van onze diensten, de voorkeur gaven.

Het doel van klarna's profilering en de soorten persoonlijke gegevens die per respectieve profilering worden gebruikt, worden in detail beschreven in sectie 3 hierboven. De profilering voor deze doeleinden heeft geen significante impact op u als klant.

We gebruiken profilering om;

 • in staat zijn om onze aangepaste diensten te leveren, die hun inhoud aanpassen op basis van wat wij denken dat het meest interessant voor u is (dit geldt voor de Klarna-app, de verschillende functies daarin, evenals de volgorde van verschillende betaalmethoden in de kassa van Klarna), en;

 • in staat zijn om op maat gemaakte marketing aan u te leveren via onze eigen en externe platforms en diensten.

 • Als u vragen heeft over hoe het profileringsproces werkt, kunt u contact met ons opnemen. Contactgegevens vindt u in sectie 12. U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen onze profilering voor marketing door contact met ons op te nemen (en we zullen dan stoppen met profilering voor marketingdoeleinden). U kunt ook stoppen met het profileren van onze services door de service te annuleren.

6.2 KLARNA'S GEAUTOMATISEERDE BESLISSINGEN DIE U AANZIENLIJK BEÏNVLOEDEN.

 • Geautomatiseerde beslissingen met rechtsgevolgen, of geautomatiseerde beslissingen die u op dezelfde manier aanzienlijk beïnvloeden, betekenen dat bepaalde beslissingen in onze diensten uitsluitend automatisch worden genomen, zonder de betrokkenheid van onze werknemers, en een aanzienlijk effect op u als klant kunnen hebben, vergelijkbaar met juridische gevolgen. Door dergelijke beslissingen automatisch te nemen, verhoogt Klarna zijn objectiviteit en transparantie in de beslissingen om u deze diensten aan te bieden. Tegelijkertijd heb je altijd het recht om bezwaar te maken tegen dit soort beslissingen. Hoe u bezwaar kunt maken tegen dit type beslissing wordt hieronder in deze sectie beschreven.

  Deze geautomatiseerde beslissingen die u aanzienlijk beïnvloeden, betekenen ook dat een profilering wordt uitgevoerd op basis van uw informatie voordat de beslissing wordt genomen. We doen de profilering vóór dit type beslissing om uw financiële situatie te kunnen beoordelen (voordat u besluit krediet te verlenen) of om te bepalen of uw gebruik van onze diensten een risico op fraude of witwassen met zich meebrengt. We profileren uw gebruikersgedrag en financiële omstandigheden en vergelijken deze met gedragingen en omstandigheden die verschillende risiconiveaus voor ons aangeven.

  Wanneer neemt Klarna geautomatiseerde beslissingen die u aanzienlijk beïnvloeden?

  We nemen dit soort geautomatiseerde beslissingen wanneer we:

 • Hiermee besluit u uw aanvraag goed te keuren voor het gebruik van een service die krediet bevat.

 • Besluit uw aanvraag niet goed te keuren om een service te gebruiken die krediet omvat; Deze geautomatiseerde kredietbeslissingen zijn gebaseerd op de informatie die u zelf hebt verstrekt, informatie van externe bronnen zoals kredietinformatiebureaus en klarna's eigen interne informatie. Naast informatie over u omvat het kredietmodel van Klarna een groot aantal andere factoren, zoals de interne kredietrisiconiveaus van Klarna en de algemene terugbetalingspercentages van onze klanten (bijvoorbeeld op basis van de huidige productcategorie).

 • Bepaal of u een frauderisico vormt, of onze verwerking aangeeft dat uw gedrag wijst op mogelijk frauduleus gedrag, dat uw gedrag inconsistent is met eerder gebruik van onze Diensten, of dat u hebt geprobeerd uw ware identiteit te verbergen. De geautomatiseerde beslissingen die betekenen dat we beoordelen of u een frauderisico vormt, zijn gebaseerd op de informatie die u zelf hebt verstrekt, informatie van fraudepreventiebureaus (zie welke worden gebruikt in paragraaf 7.2.3) en klarna's eigen interne informatie.

 • Bepaal of er een risico op witwassen is, als uit onze verwerking blijkt dat uw gedrag wijst op witwassen. Waar relevant onderzoekt Klarna ook of specifieke klanten op sanctielijsten staan.

 • De soorten persoonsgegevens die bij elke beslissing worden gebruikt, worden beschreven in hoofdstuk 3. Meer informatie over met wie we informatie delen voor profilering in onze geautomatiseerde beslissingen is te vinden in sectie 7.

Als u de hierboven beschreven geautomatiseerde beslissingen niet doorstaat, hebt u geen toegang tot de diensten van Klarna, zoals onze betaalmethoden. Klarna heeft verschillende beveiligingsmechanismen om te controleren of beslissingen correct zijn, waaronder voortdurende beoordelingen van onze beslissingsmodellen en steekproeven in individuele gevallen. Als u een mening heeft over de uitkomst, kunt u contact met ons opnemen en zullen wij controleren of de procedure correct is verlopen. U kunt ook bezwaar maken zoals hieronder.

Uw recht om bezwaar te maken tegen deze geautomatiseerde beslissingen

U hebt altijd het recht om bezwaar te maken tegen een geautomatiseerde beslissing met rechtsgevolgen of beslissingen die u op dezelfde manier aanzienlijk beïnvloeden (samen met de bijbehorende profilering) door een e-mail te sturen naar dataskydd@klarna.se. Dit betekent dat een medewerker van Klarna controleert of de beslissing juist is, rekening houdend met aanvullende informatie en omstandigheden die u ons verstrekt.

7. Met wie delen wij uw persoonsgegevens?

Wanneer wij uw persoonsgegevens delen, zorgen wij ervoor dat de ontvanger deze in overeenstemming met deze informatie verwerkt, bijvoorbeeld door het aangaan van zogenaamde gegevensoverdrachtsovereenkomsten of gegevensverwerkingsovereenkomsten met de ontvangers. Deze overeenkomsten omvatten alle redelijke contractuele, juridische, technische en organisatorische maatregelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens worden behandeld met een adequaat beschermingsniveau en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

7.1 CATEGORIEËN VAN ONTVANGERS MET WIE KLARNA UW PERSOONSGEGEVENS ALTIJD ZAL DELEN, ONGEACHT WELKE DIENST U GEBRUIKT.

7.1.1 Leveranciers en onderaannemers.

Beschrijving van ontvangers: Leveranciers en onderaannemers zijn bedrijven die alleen het recht hebben om de persoonlijke gegevens die ze van Klarna ontvangen namens Klarna te verwerken, zogenaamde assistenten voor persoonlijke gegevens. Voorbeelden van dergelijke providers en onderaannemers zijn software- en gegevensopslagproviders, betalingsafhandelingsproviders en bedrijfsadviseurs.

Doel en wettelijke basis: Klarna heeft toegang nodig tot diensten en functionaliteit van andere bedrijven die Klarna zelf niet kan bieden. Klarna heeft een legitiem belang om toegang te krijgen tot deze diensten en functionaliteit (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.1.2 Klarnakoncernen.

Beschrijving van de ontvangers: Bedrijven binnen de Klarna Group.

Doel en wettelijke basis: Dit is vereist voor Klarna om zijn diensten en functionaliteiten aan u te kunnen leveren. Klarna heeft een legitiem belang bij toegang tot en levering van deze diensten en functionaliteiten (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

Wanneer u winkelt in een winkel buiten de EU / EER die een overeenkomst heeft met een ander bedrijf binnen de Klarna Group, moeten uw persoonlijke gegevens worden gedeeld tussen u en het lokale Klarna-bedrijf van de winkel en buiten de EU / EER worden overgedragen om uw aankoop te voltooien. De wettelijke basis voor deze verwerking is de uitvoering van een contract (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

Uw lokale bedrijf van de Klarna Group verwerkt uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met de informatie over gegevensbescherming die van toepassing is in uw land (zie lijst). U kunt meer lezen over hoe Klarna uw persoonlijke gegevens beschermt wanneer deze buiten de EU / EER worden overgedragen in sectie 8.

7.1.3 Een persoon die een volmacht heeft over uw financiële zaken.

Beschrijving van de ontvangers: Klarna kan uw persoonlijke gegevens delen met een persoon die op grond van een volmacht recht heeft op toegang tot deze gegevens.

Doel en wettelijke basis: Dit wordt gedaan om uw contact met ons te vergemakkelijken (via vertegenwoordigers) en gebeurt op basis van uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) AVG).

7.1.4 Overheid.

Beschrijving van de ontvangers: Klarna kan de nodige informatie verstrekken aan autoriteiten zoals de politie, de Nederland financiële toezichthoudende autoriteit, de Nederland belastingdienst of andere autoriteiten en rechtbanken.

Doel en wettelijke basis: Het delen van persoonlijke gegevens met autoriteiten gebeurt wanneer we wettelijk verplicht zijn om dit te doen, of in sommige gevallen als u ons hebt opgedragen dit te doen, als het nodig is om belastingaftrek te beheren of criminaliteit te voorkomen. Een voorbeeld van een wettelijke informatieplicht is voor maatregelen tegen witwassen en terrorismefinanciering. In Zweden deelt Klarna ook informatie over rekeningen en ontvangen of betaalde rente met de Nederland belastingdienst om uw belasting te berekenen. Afhankelijk van de autoriteit en het doel zijn de rechtsgronden de verplichting om de wet na te leven (artikel 6, lid 1, onder c) AVG), de overeenkomst met u na te komen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG), of dat Klarna een legitiem belang heeft om zichzelf te kunnen beschermen tegen criminaliteit (artikel 6, lid 1, onder f) AVG).

7.1.5 Vervreemding van bedrijven of activa.

Beschrijving van de ontvangers: In het geval dat Klarna activiteiten of activa verkoopt, kan Klarna uw persoonlijke gegevens verstrekken aan een potentiële koper van dergelijke activiteiten of activa. Als Klarna of een aanzienlijk deel van de activa van Klarna wordt overgenomen door een derde partij, kunnen persoonlijke gegevens over de klanten van Klarna ook worden gedeeld.

Doel en rechtsgrond: Klarna heeft een gerechtvaardigd belang om deze transacties te kunnen uitvoeren (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.2 CATEGORIEËN VAN ONTVANGERS MET WIE KLARNA UW PERSOONLIJKE GEGEVENS DEELT WANNEER U DE BETAALMETHODE VAN KLARNA, KLARNA IN EEN WINKEL, GEBRUIKT OF ERVOOR KIEST OM MET EEN BANKPAS OF CREDITCARD TE BETALEN BIJ KLARNA'S KASSA IN EEN WINKEL.

7.2.1 Winkels.

Beschrijving van ontvangers: Winkels verwijzen naar de winkels die u bezoekt of waar u winkelt (waaronder mogelijk de groepsmaatschappijen van de winkel als u hiervan op de hoogte bent gesteld door de winkel).

Doel en wettelijke basis: Om de winkel in staat te stellen uw aankoop uit te voeren en te beheren en uw relatie met de winkel of zijn groepsmaatschappijen te beheren, bijvoorbeeld door uw identiteit te bevestigen, goederen te verzenden, vragen en geschillen af te handelen, fraude te voorkomen en, indien van toepassing, relevante marketing te verzenden. Voor de verwerking van uw persoonsgegevens die met een winkel zijn gedeeld en die de winkel verwerkt, is de gegevensbeschermingsinformatie van de winkel van toepassing. Normaal gesproken vindt u een link naar de informatie over gegevensbescherming van de winkel op de website van de winkel. De wettelijke basis voor het delen van gegevens met winkels is deels de uitvoering van een contract (artikel 6, lid 1, onder b) AVG) of uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) AVG), voor zover het delen van gegevens plaatsvindt om de overeenkomst tussen u en de winkel uit te voeren, en deels op basis van Klarna en het legitieme belang van de winkel (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.2.2 Betalingsdienstaanbieders en financiële instellingen.

Beschrijving van ontvangers: Betalingsdienstaanbieders en financiële instellingen verlenen u, winkels en Klarna diensten om elektronische betalingen te doen en te beheren via een verscheidenheid aan betaalmethoden, zoals creditcards en bankgebaseerde betaalmethoden zoals automatische incasso en bankoverschrijving.

Doel en wettelijke basis: Sommige winkels maken gebruik van betalingsdienstaanbieders met wie zij uw informatie delen voor de administratie van uw betaling. Dit delen vindt plaats in overeenstemming met de eigen gegevensbeschermingsinformatie van de winkels. De winkel kan ook, bij het verwerken van uw betaling, Klarna toestaan om uw informatie te delen met de betalingsdienstaanbieder die zij gebruiken. Sommige betalingsdienstaanbieders verzamelen en gebruiken uw informatie ook onafhankelijk in overeenstemming met hun eigen informatie over gegevensbescherming. Dit is bijvoorbeeld het geval voor aanbieders van elektronische portefeuilles. Bovendien kan Klarna uw informatie delen met financiële instellingen wanneer u transacties uitvoert met uw account om de transacties te voltooien. Het delen met betalingsdienstaanbieders en financiële instellingen gebeurt om een door u geïnitieerde transactie uit te voeren en vindt plaats voor de uitvoering van het contract met u (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

7.2.3. Fraudebestrijdingsbureaus en bedrijven voor het opzoeken van identiteiten.

Beschrijving van ontvangers: Uw persoonlijke gegevens worden gedeeld met fraudepreventiebureaus en bedrijven voor het opzoeken van identiteiten.

Doel en wettelijke basis: Klarna deelt uw informatie om uw identiteit te verifiëren, de juistheid van de door u verstrekte gegevens en om fraude en andere criminele activiteiten te bestrijden. De bedrijven waarmee we samenwerken staan hier vermeld. Houd er rekening mee dat deze bedrijven uw gegevens kunnen verwerken in overeenstemming met hun eigen informatie over gegevensbescherming.

Klarna deelt uw informatie op basis van klarna's legitieme belang bij het uitvoeren van haar activiteiten (artikel 6, lid 1, onder f) AVG), omdat de fraudepreventiebureaus en de bedrijven die identiteitszoekopdrachten aanbieden, informatie hebben over frauduleus gedrag en identiteitsopzoekingen die belangrijk zijn voor Klarna om te gebruiken als basis voor het verminderen van het aantal frauduleuze aankopen. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2. U kunt ook contact opnemen met de bedrijven die in de bovenstaande link worden vermeld als u een van uw rechten zoals uiteengezet in sectie 2 ook tegen deze bedrijven wilt uitoefenen.

7.2.4 Google.

Beschrijving van ontvanger: Wanneer u Google Maps gebruikt bij het afrekenen of in de Klarna-app (bijvoorbeeld door naar uw adres te zoeken in de adresbalk, 'winkels bij mij in de buurt' te zien of informatie te krijgen over promoties en aanbiedingen in de buurt), worden uw persoonlijke gegevens gedeeld met Google. Google verwerkt uw gegevens in overeenstemming met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google Maps/Google Earth.

Doel en wettelijke basis: Klarna deelt deze informatie op basis van klarna's legitieme belang bij het uitvoeren van zijn bedrijf (artikel 6, lid 1, onder f) AVG), aangezien Google Maps de functionaliteit voor het vinden van adressen bij het afrekenen en weergeven van kaarten mogelijk maakt en aanbiedingen biedt die relevant zijn voor uw geolocatie in de Klarna-app. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.2.5. Nordea, wanneer u met Swish betaalt.

Beschrijving van de ontvangers: Wanneer u ervoor kiest om met Swish te betalen in de betaaloplossing van Klarna, deelt Klarna informatie over de huidige betaling met Nordea. Nordea zal uw gegevens verwerken in overeenstemming met haar eigen gegevensbeschermingsbeleid.

Doel en wettelijke basis: Klarna deelt informatie over uw Swish-betaling met Nordea omdat Nordea betalingen aan Klarna via Swish beheert. Het delen met Nordea wordt gedaan om een door u geïnitieerde Swish-betaling uit te voeren en vindt plaats om de overeenkomst met u na te komen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

7.3 Categorieën ontvangers met wie Klarna uw informatie deelt wanneer u een van klarna's betaalmethoden gebruikt waarbij krediet wordt verstrekt of wanneer u de Klarna-kaart of de wegwerpkaart gebruikt.

7.3.1 Kreditupplysningsbyråer.

Beschrijving van ontvangers: Als u een aanvraag indient om een service van Klarna te gebruiken waarbij krediet wordt verstrekt (zie paragraaf 4.3 over welke diensten van Klarna krediet omvatten), zullen we uw persoonlijke informatie delen met kredietinformatiebureaus. Delen gebeurt niet als het om kleinere bedragen gaat of als we al voldoende informatie hebben.

Doel en wettelijke basis: Het delen van uw persoonlijke gegevens met kredietinformatiebureaus gebeurt om uw kredietwaardigheid in verband met uw kredietaanvraag te beoordelen, om uw identiteit en contactgegevens te bevestigen en om u en andere klanten te beschermen tegen fraude. Deze gegevensuitwisseling vormt een zogenaamd kredietrapport.

In Zweden stuurt Klarna uw sofinummer naar het kredietinformatiebureau om een kredietrapport over u op te nemen. Het kredietinformatiebureau zal u informeren dat Klarna een kredietrapport heeft gemaakt. Het kredietrapport heeft geen invloed op uw kredietwaardigheid.

Als u Klarna's kredietservice "Split" gebruikt. Klarna kan ook uw burgerservicenummer en informatie over de omvang van uw uitstaande schuld, of informatie over het door Klarna beëindigde krediet (bijvoorbeeld als het niet op tijd is terugbetaald), naar UC AB sturen. De informatie die naar UC wordt verzonden, wordt gepresenteerd in de toekomstige kredietrapporten van UC over u, die ook beschikbaar zijn voor andere bedrijven. U kunt altijd contact met ons of UC AB opnemen om te weten te komen welke informatie tussen ons is gedeeld.

Het kredietinformatiebureau, waaronder UC AB, verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met zijn eigen gegevensbeschermingsinformatie. U kunt hier zien met welke instanties we in Zweden samenwerken, en daar vindt u ook een link naar hun respectieve informatie over gegevensbescherming. .

Klarna deelt deze informatie op basis van klarna's legitieme belang bij het uitvoeren van haar activiteiten (artikel 6, lid 1, onder f) AVG), omdat de kredietinformatiebureaus informatie hebben over uw financiële positie die belangrijk is voor Klarna om te gebruiken als basis om een correcte kredietbeoordeling te garanderen en geen krediet te verlenen aan consumenten die het krediet niet kunnen terugbetalen. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2. U kunt ook contact opnemen met de bedrijven die in de bovenstaande link worden vermeld als u een van uw rechten zoals uiteengezet in sectie 2 ook tegen deze bedrijven wilt uitoefenen.

Klarna slaat alleen kredietinformatie over u op die we van een kredietinformatiebureau hebben ontvangen in een scriptgegevensformaat. We raden u aan contact op te nemen met het kredietinformatiebureau dat u heeft geïnformeerd dat Klarna een kredietrapport heeft gemaakt als u een leesbare versie wilt krijgen.

7.3.2 Incassobureaus (voor achterstallige schulden).

Beschrijving van de ontvangers: Klarna moet mogelijk uw informatie delen wanneer we achterstallige onbetaalde schulden verkopen of provisie geven om te innen met een incassobureau.

Doel en wettelijke basis: Dit delen vindt plaats om uw achterstallige schulden te innen. De incassobedrijven verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met hun eigen gegevensbeschermingsinformatie, of uitsluitend namens Klarna in hun hoedanigheid van assistent persoonsgegevens van Klarna. De incassobureaus kunnen uw onbetaalde schulden melden aan kredietinformatiebureaus of de Nederland handhavingsautoriteit, wat van invloed kan zijn op uw kredietwaardigheid en uw vermogen om toekomstige kredieten aan te vragen. We doen dit delen van informatie op basis van ons legitieme belang bij het innen en verkopen van schulden (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat wij een gerechtvaardigd belang hebben bij het innen en verkopen van schulden. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.3.3 VISA en aanbieders van digitale portemonnees.

Beschrijving van ontvangers: We delen informatie over u en uw aankopen wanneer u de Klarna-kaart gebruikt met VISA en met leden van het kaartnetwerk van VISA. Als u ook de Klarna-kaart aan uw digitale portemonnee toevoegt, moeten we uw informatie mogelijk delen met de aanbieder van de betreffende portemonnee, wat in dat geval gebeurt volgens de gegevensbeschermingsinformatie van die provider.

Doel en rechtsgrond: Het delen vindt plaats voor zover nodig om de kaarttransacties uit te voeren, fraude te voorkomen en te voldoen aan de regels van het VISA-kaartnetwerk. Als u uw Klarna-kaart verlengt of een nieuwe kaart ontvangt, zullen we deze informatie aan VISA overdragen zodat VISA derden kan informeren met wie u eerder hebt gekozen om uw kaartgegevens op te slaan (bijvoorbeeld voor terugkerende transacties). Het delen vindt plaats voor de uitvoering van het contract met u (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

7.3.4. Kopers van openstaande schulden (nog niet opeisbaar).

Beschrijving van de begunstigde: Klarna kan uw openstaande schuld overdragen aan bedrijven die schulden kopen.

Doel en wettelijke basis: Bij het overdragen van uw schuld aan een koper en doorlopend totdat deze door u is betaald, deelt Klarna uw contact- en identificatiegegevens (naam, geboortedatum, burgerservicenummer, adres en telefoonnummer), informatie over uw financiën (zoals resterend krediet en uw terugbetalingen en eventuele negatieve betalingsgeschiedenis op de huidige schuld) en informatie over de goederen / diensten waarop de schuld betrekking heeft. De koper verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met zijn eigen informatie over gegevensbescherming, waarover u informatie ontvangt wanneer de schuld wordt overgedragen.

Het delen van persoonsgegevens met verschillende kopers vindt plaats op basis van ons legitieme belang bij het verkopen van uitstaande schulden als onderdeel van de bedrijfsvoering (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw persoonsgegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.4 CATEGORIEËN VAN ONTVANGERS BIJ HET GEBRUIK VAN DE DIENST KLARNAKONTO (SPAAR- EN BETAALREKENINGEN).

7.4.1. Kredietinstellingen en andere financiële instellingen.

Beschrijving van ontvangers: We delen uw informatie met kredietinstellingen en andere financiële instellingen (zoals andere banken) wanneer u transacties of betalingen naar andere rekeningen uitvoert.

Doel en wettelijke basis: Als u betalingen hebt gedaan naar een Klarna-account, verwerkt Klarna de informatie die we hebben ontvangen van de bank die u voor de transactie hebt gebruikt, zoals contact- en identificatiegegevens en betalingsinformatie. Als u transacties of betalingen uitvoert naar rekeningen bij andere banken, zal Klarna ook een deel van uw contact- en identificatiegegevens en betalingsinformatie doorsturen naar de ontvanger en de krediet- of financiële instelling van de ontvanger. Het delen vindt plaats voor de uitvoering van het contract met u (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

7.5 Categorieën van ontvangers met wie Klarna uw persoonlijke gegevens deelt wanneer u de Winkelservice van Klarna gebruikt.

De algemene voorwaarden voor Klarna's Shopping Service zijn hier te vinden.

7.5.1 Affiliate-nätverk.

Beschrijving van ontvangers: Wanneer u ervoor kiest om op een gesponsorde link in de Klarna-app of op onze website te klikken en die naar een winkel, product of dienst linkt, wordt u doorgestuurd naar de website van een ander bedrijf via een derde partij, een zogenaamd "affiliate netwerk". Hier vind je informatie over met welke affiliate netwerken wij samenwerken (deze vind je in de linkerkolom via de link). Het affiliate netwerk verwerkt informatie van uw apparaat in overeenstemming met zijn eigen gegevensbeschermingsinformatie (u kunt deze in de rechterkolom vinden via dezelfde link als hierboven). Het is echter de winkel die u bezoekt via de gesponsorde link die bepaalt welk partnernetwerk uw informatie zal verwerken, en meestal werkt een winkel alleen samen met één netwerk. U kunt informatie krijgen over welk netwerk door contact met ons (of de winkel) op te nemen.

Doel en wettelijke basis: Het affiliate netwerk kan trackingtechnologie op uw apparaat plaatsen die informatie bevat dat u op een dergelijke link in de Klarna-app hebt geklikt en die vervolgens wordt gebruikt om uw bezoek aan de winkel te documenteren om potentiële commissie aan Klarna te berekenen.

Het affiliate netwerk kan uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met zijn eigen informatie over gegevensbescherming. De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). In die belangenafweging heeft Klarna beoordeeld dat we een legitiem belang hebben bij het aanbieden van links die aan u worden gesponsord om winkels in de Klarna-app en op onze website op de markt te brengen. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.5.2 Google.

7.5.2.1. RECAPTCHA

Beschrijving van ontvangers: Wanneer u de Klarna-app gebruikt via onze webportal, verzamelt Google uw apparaatgegevens via de reCAPTCHA-service van Google die daar is geïmplementeerd, in sommige gevallen samen met aanvullende informatie die u kiest in te voeren in de reCAPTCHA-service.

Doel en wettelijke basis: Klarna verwerkt deze informatie op basis van klarna's legitieme belang bij het uitvoeren van haar activiteiten (artikel 6, lid 1, onder f) AVG), omdat de reCAPTCHA-service misbruik van onze services voorkomt (bijvoorbeeld door te voorkomen dat bots proberen in te loggen bij ons). Google behandelt deze informatie in overeenstemming met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.5.2.2. GOOGLE MAPS

Beschrijving van de ontvanger: Om te laten zien waar uw pakket zich bevindt en waar het is afgeleverd op een kaart die is geïntegreerd in de Klarna-app, delen we het relevante afleveradres met Google. Google verwerkt uw gegevens in overeenstemming met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google Maps/Google Earth.

Doel en wettelijke basis: Klarna deelt deze informatie op basis van klarna's legitieme belang bij het uitvoeren van haar activiteiten (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Door Google Maps te gebruiken, kunnen we u het afleveradres laten zien op een kaart die is geïntegreerd in de Klarna-app. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om dat belang na te streven, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht om uw gegevens niet voor dit doel te laten verwerken. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, vanwege de omstandigheden van uw individuele geval. Meer informatie over uw rechten vindt u in paragraaf 2.

7.5.3 Partners in het kader van Klarna's Account Information Service en aanbiedings- en voordeelprogramma's.

Beschrijving van de ontvangers: Partners in het kader van Klarna's Account Information Service en het aanbiedings- en voordeelprogramma.

Doel en wettelijke basis: Als u ervoor kiest om te profiteren van aanbiedingen en voordelen die Klarna levert in het kader van Klarna's Account Information Service of het aanbiedings- en voordeelprogramma, deelt Klarna de persoonlijke informatie die nodig is om deel te kunnen nemen aan de aanbieding met onze partners (waaronder het feit dat u een klant van Klarna bent). Welke persoonsgegevens worden gedeeld, wordt bij elk aanbod vermeld. Het delen vindt plaats om de overeenkomst tussen u en Klarna na te komen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

7.5.4 Logistieke en transportbedrijven.

Beschrijving van de ontvanger: Logistiek en transportbedrijf.

Doel en wettelijke basis: Klarna deelt uw persoonlijke gegevens met logistieke en transportbedrijven die de door u bestelde goederen leveren, als u zich hebt aangemeld voor het volgen van pakketten. Voorbeelden van informatie die we delen zijn contact- en identificatiegegevens en trackingnummers.

Logistieke en transportbedrijven verwerken uw gegevens in overeenstemming met hun eigen informatie over gegevensbescherming. Het delen vindt plaats om de overeenkomst tussen u en Klarna na te komen (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

7.5.5 Analysetool voor de installatie van de Klarna-app.

Beschrijving van ontvangers: Om ons in staat te stellen te analyseren welke marketingdiensten voor sociale media het meest effectief zijn in het verhogen van het aantal installaties van de Klarna-app, zullen we bepaalde informatie delen met externe adverteerders op sociale media. De informatie die we delen is uw installatie van de Klarna-app en uw apparaat-ID. Adverteerders van sociale media gebruiken deze informatie om installaties toe te wijzen aan een bepaalde campagne. Sommigen kunnen de verzamelde informatie ook gebruiken voor hun eigen doeleinden in overeenstemming met hun eigen privacybeleid dat hier te vinden is. U kunt hierover meer informatie krijgen door contact met ons op te nemen.

Doel en wettelijke basis: We verzamelen informatie van uw apparaat met behulp van trackingtechnologie die informatie bevat over uw installatie van de Klarna-app en uw apparaat-ID, die vervolgens kan worden gebruikt om te bepalen of uw installatie kan worden toegeschreven aan een bepaalde advertentie op sociale media.

De verwerking is gebaseerd op een belangenafweging (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Bij het afwegen van belangen heeft Klarna vastgesteld dat we een legitiem belang hebben bij het bepalen welke adverteerders op sociale media het meest effectief adverteren met de Klarna-app om Klarna in staat te stellen zijn betaalmiddelen effectief te gebruiken. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om aan dit belang te voldoen en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht dat uw gegevens niet voor dit doel worden verwerkt.

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, om redenen die verband houden met de omstandigheden van uw specifieke geval. Zie sectie 2 voor meer informatie over uw rechten.

7.5.6 Annonstjänster.

Beschrijving van ontvangers: U kunt advertenties van Klarna zien wanneer u zich op andere websites en apps bevindt, zoals op sociale media. We pakken dit aan via een reeks digitale advertentienetwerken en gebruiken een verscheidenheid aan advertentietechnologieën. Om ons in staat te stellen dit te doen, kunnen we bepaalde informatie delen met externe adverteerders op sociale media, zoals uw apparaat-ID en informatie over uw gebruik van de diensten van Klarna. Social media adverteerders zullen deze informatie gebruiken om u te voorzien van relevante advertenties. Sommigen kunnen de verzamelde informatie ook gebruiken voor hun eigen doeleinden en in overeenstemming met hun eigen privacybeleid dat hier te vinden is. U kunt hierover meer informatie krijgen door contact met ons op te nemen.

Doel en wettelijke basis:
We verzamelen informatie van uw apparaat door het gebruik van trackingtechnologie die informatie bevat over uw gebruik van klarna's diensten en uw apparaat-ID, die vervolgens wordt gebruikt om te bepalen welke advertenties relevant voor u zijn en u deze te verstrekken.

Afhankelijk van de advertentienetwerken en -technologieën die worden gebruikt voor de specifieke advertenties die u ziet, is de verwerking gebaseerd op uw toestemming (overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder a) AVG) of op de vraag of we een legitiem belang hebben om dit te doen op basis van het nastreven van legitieme belangen (artikel 6, lid 1, onder f) AVG). Bij het afwegen van belangen heeft Klarna vastgesteld dat wij en u een legitiem belang hebben om in kaart te brengen welk type advertenties we u moeten bieden. Wij zorgen ervoor dat de verwerking die dit met zich meebrengt noodzakelijk is om aan dat belang te voldoen, en dat ons belang zwaarder weegt dan uw recht dat uw gegevens niet voor dit doel worden verwerkt.


Deze verwerking kan profilering omvatten die tot doel heeft de inhoud van de service aan te passen op basis van wat wij denken dat u mogelijk interesseert. U kunt meer lezen over profilering in sectie 6.

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen deze verwerking, om redenen die verband houden met de omstandigheden van uw specifieke geval. Zie sectie 2 voor meer informatie over uw rechten.

7.6 CATEGORIEËN VAN ONTVANGERS MET WIE KLARNA UW PERSOONSGEGEVENS DEELT ALS U VIA SOCIALE MEDIA CONTACT OPNEEMT MET ONZE KLANTENSERVICE.

7.6.1 Sociale media.

Beschrijving van ontvangers: Sociale mediabedrijven zoals Facebook, Instagram of Twitter.

Doel en wettelijke basis: Als u contact met ons opneemt via sociale media zoals Facebook of Twitter, worden uw persoonlijke gegevens ook verzameld en verwerkt door deze bedrijven, in overeenstemming met hun informatie over gegevensbescherming. Het delen vindt plaats voor de uitvoering van het contract met u (artikel 6, lid 1, onder b) AVG).

8. Wanneer kunnen we uw persoonsgegevens overdragen buiten de EU en hoe beschermen we deze?

Wij streven er altijd naar om uw persoonsgegevens binnen de EU/EER te verwerken. In bepaalde situaties, zoals wanneer we uw informatie delen binnen de Klarna Group of met een leverancier of onderaannemer met activiteiten buiten de EU/EER, kan het echter zijn dat uw persoonsgegevens buiten de EU/EER worden overgedragen. Klarna zorgt er altijd voor dat hetzelfde hoge beschermingsniveau geldt voor uw persoonsgegevens volgens de AVG, ook wanneer de gegevens buiten de EU/EER worden doorgegeven. Uw rechten op de gegevens (waarover u meer kunt lezen in sectie 2) worden ook niet beïnvloed door het feit dat de gegevens buiten de EU/EER worden overgedragen. Meer informatie over met welke ontvangers we informatie delen, vindt u in sectie 7.

Wanneer u winkelt in een winkel in een land buiten de EU/EER, betekent het delen van uw informatie met die winkel dat uw informatie wordt overgedragen naar een land buiten de EU/EER.

Wilt u meer informatie over onze beschermende maatregelen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Contactgegevens vindt u in sectie 12. U kunt meer informatie vinden over welke landen worden geacht een "adequaat beschermingsniveau" te hebben op de website van de Europese Commissie, en u kunt hier meer lezen over standaardclausules op de website van de Nederland privacybeschermingsautoriteit.

Speciale waarborgen die Klarna gebruikt bij overdracht buiten de EU/EER

Landen buiten de EU/EER kunnen wetten hebben die betekenen dat overheidsinstanties het recht hebben om persoonsgegevens op te vragen die in het land zijn opgeslagen met het oog op de bestrijding van criminaliteit of de verdediging van de nationale veiligheid. Ongeacht of wij of een van onze leveranciers uw persoonsgegevens verwerken, zullen wij zorgen voor een hoog beschermingsniveau in het geval van een overdracht van deze gegevens en dat passende waarborgen zijn getroffen in overeenstemming met de toepasselijke vereisten voor gegevensbescherming (zoals GDPR). Dergelijke passende waarborgen omvatten onder meer het waarborgen van:

 • als de Europese Commissie heeft besloten dat het land buiten de EU/EER waarnaar uw persoonsgegevens worden doorgegeven, een "passend" beschermingsniveau bereikt dat gelijkwaardig is aan het beschermingsniveau dat door de AVG wordt geboden. Dit betekent bijvoorbeeld dat de gegevens beschermd blijven tegen ongeoorloofde toegang en dat u uw rechten met betrekking tot de gegevens kunt doen gelden, of

 • dat de standaardclausules van de Europese Commissie zijn aangegaan tussen Klarna en de ontvanger van de persoonsgegevens buiten de EU/EER. Dit betekent dat de ontvanger garandeert dat de bescherming van uw persoonsgegevens die door GDPR wordt geboden, nog steeds van toepassing is. In deze gevallen beoordelen we ook of er wetgeving is in het ontvangende land die van invloed is op de bescherming van uw persoonsgegevens. Indien nodig nemen wij speciale technische en organisatorische maatregelen zodat de bescherming van uw gegevens behouden blijft bij overdracht naar het betreffende land buiten de EU/EER.

Als u ervoor kiest om te winkelen in een winkel buiten de EU/EER, betekent dit dat uw persoonsgegevens buiten de EU/EER worden overgedragen. Anders zou het niet mogelijk zijn om uw aankoop te beheren. Bij deze overdracht worden de gegevens voornamelijk beschermd door Klarna door de standaardclausules van de Europese Commissie die worden aangegaan tussen Klarna en de winkel waar u winkelt (en het lokale Klarna-bedrijf van de winkel). Zoals hierboven beschreven, kan het land waar de winkel of het lokale Klarna-bedrijf is gevestigd echter wetgeving hebben die betekent dat de standaardclausules van de Europese Commissie geen effectieve bescherming bieden voor uw persoonlijke gegevens. Nationale autoriteiten in het land waar de winkel zich bevindt, kunnen bijvoorbeeld toegang krijgen tot uw gegevens in overeenstemming met de lokale wetgeving. Desondanks moet Klarna uw informatie overbrengen naar de winkel die u hebt gekozen om te winkelen en het lokale Klarna-bedrijf, zolang dit nodig is om uw aankoop te voltooien.

9. Hoe lang we uw persoonsgegevens bewaren

Hoe lang Klarna uw informatie bewaart, hangt af van het doel waarvoor de informatie wordt gebruikt:

 • Persoonlijke gegevens die worden gebruikt voor de contractuele relatie tussen u en Klarna slaan Klarna normaal gesproken op zolang de overeenkomst geldig is en daarna voor maximaal 10 jaar vanwege regels over verjaring.

 • Persoonlijke gegevens die Klarna moet opslaan volgens de toepasselijke wetgeving, zoals witwas- en boekhoudwetgeving, worden normaal gesproken respectievelijk 5 en 7 jaar bewaard.

 • Als er geen overeenkomst wordt aangegaan tussen u en Klarna of als de informatie niet nodig is om aan een wettelijke vereiste te voldoen, worden de gegevens alleen opgeslagen zolang als nodig is om het respectieve doel van onze verwerking te vervullen (meestal 3 maanden) (meer informatie is te vinden in de tabel in sectie 4).

 • In sommige beperkte gevallen moeten de gegevens mogelijk langer worden bewaard vanwege de kapitaaltoereikendheidswetgeving waaraan Klarna moet voldoen.

De hierboven beschreven wettelijke vereisten betekenen dat Klarna uw persoonlijke gegevens niet mag verwijderen, zelfs als u verzoekt om deze te laten verwijderen zoals beschreven in sectie 2. Als we geen wettelijke verplichting hebben om de gegevens te bewaren, moeten we in plaats daarvan afwegen of we de gegevens nodig hebben om onszelf te beschermen tegen juridische claims.

Houd er rekening mee dat hoewel we uw informatie moeten bewaren voor bijvoorbeeld wettelijke vereisten, dit niet betekent dat uw informatie ook door ons kan worden gebruikt voor andere doeleinden dan alleen het voldoen aan wettelijke vereisten. Klarna maakt een beoordeling van elk individueel doel over hoe lang we uw informatie mogen gebruiken, waarover u meer kunt lezen in sectie 4.

10. Hoe we cookies en andere trackingtechnologieën gebruiken

Om een op maat gemaakte en smoooth-ervaring te bieden, gebruikt Klarna cookies en vergelijkbare trackingtechnologieën in onze verschillende interfaces, zoals onze website, de Klarna-app en bij het afrekenen van een winkel die Klarna gebruikt. U kunt informatie vinden over de trackingtechnologie die Klarna gebruikt en informatie over hoe u de trackingtechnologie kunt accepteren of weigeren, in de respectieve interfaces.

11. Bijwerken van deze informatie over gegevensbescherming

We werken voortdurend aan het verbeteren van onze diensten, zodat u een nog meer smooth gebruikerservaring krijgt. Dit kan wijzigingen in bestaande en toekomstige diensten met zich meebrengen. Als een dergelijke verbetering kennisgeving of toestemming vereist onder de toepasselijke wetgeving, wordt u hiervan op de hoogte gesteld of in de gelegenheid gesteld om uw toestemming te geven. Het is ook belangrijk dat u deze informatie over gegevensbescherming leest telkens wanneer u een van onze services gebruikt, omdat de verwerking van uw persoonlijke gegevens kan verschillen van uw eerdere gebruik van de betreffende service.

12. Contactgegevens van Klarna

Klarna Bank AB (publ) is geregistreerd bij het Nederland bedrijfsregistratiekantoor met organisatienummer 556737-0431 en heeft zijn hoofdkantoor op Sveavägen 46, 111 34 Stockholm.

Klarna heeft een functionaris voor gegevensbescherming en een aantal specialisten op het gebied van gegevensbescherming. We hebben ook een klantenserviceteam dat zich bezighoudt met gegevensbeschermingskwesties. Deze zijn allemaal te bereiken via dataskydd@klarna.se. Als u in het bijzonder de functionaris voor gegevensbescherming van Klarna wilt bereiken, vermeld dit dan in het onderwerpveld.

Klarna Bank AB (publ) voldoet aan de Nederland wetgeving inzake gegevensbescherming. Ga naar www.klarna.se voor meer informatie over Klarna.